زلنسکی: اوکراین نمی‌تواند با واگذاری بیشتر خاک خود در ازای آتش‌بس موافقت کند ادعای نتانیاهو درباره برنامه هسته‌ای ایران حمله ۶ پهپاد یمنی به ۴ موضع حیاتی در اراضی اشغالی گزارش سالانه حقوق بشر آمریکا: خشونت روزانه اسرائیل در کرانه باختری رکورد ۲۰ ساله را شکست وزارت خارجه یمن: عملیات نیرو‌های مسلح ما برای همبستگی با غزه است رایزنی وزیران خارجه عربستان و آمریکا درباره تحولات غزه مصر: کمیته‌ای از ۱۵ شخصیت فلسطینی برای اداره غزه به مدت ۶ ماه تشکیل شده است زلنسکی به گفت‌و‌گو‌های ترامپ و پوتین دعوت نشده است یک دیپلمات زن، مدیرکل آمریکا وزارت خارجه ایران شد لاریجانی: جبهه مقاومت دنبال منافع مردم منطقه است انتصاب جدید در وزارت امور خارجه؛ حمید قنبری کیست؟ غریب‌آبادی: همکاری کشور‌های ساحلی خزر برای حفاظت از آن ضروری است کاخ سفید: «ترامپ» و «پوتین» جمعه در «انکوریج» دیدار می‌کنند نیرو‌های گارد ملی آمریکا وارد پایتخت شدند سفیر جدید اندونزی استوارنامه خود را تسلیم عراقچی کرد

آیت الله مایک بازنشسته شد!

منابع خبری از پایان کار دفتر سیا در امور ایران و به دنبال آن بازنشستگی رئیس آن، «مایکل دی آندریا» ملقب به آیت‌الله مایک یا شاهزاده تاریکی، خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۱۶ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 08
کد خبر: ۱۰۴۷۷۵

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه نیویرک تایمز مدعی شد همزمان با تعطیلی دفتر امور ایران در سازمان سیا که در زمان ریاست پمپئو تاسیس شده بود، رئیس آن «مایکل دی آندریا» نیز بازنشسته شده است.

مایکل دی آندریا، ملقب به «آیت الله مایک» و «شاهزاده تاریکی» از اعضای باسابقه سازمان جاسوسی آمریکا به شمار می‌رود که از سال ۲۰۱۷ مسئولیت هماهنگی و هدایت ماموریت‌های سیا علیه ایران را برعهده داشت.

با این حال، او در طول ۴۰ سال فعالیت مخفی خود در سیا در مقابل لنز هیچ دوربینی قرار نگرفته و به همین دلیل رسانه‌های آمریکایی از او به عنوان "نامرئی‌ترین" افسر اطلاعاتی سیا یاد می‌کنند.

او پیشتر سابقه‌ای طولانی در هدایت عملیات‌های مختلف برای مقابله با گروه القاعده و دیگر اهداف تروریستی را داشت. ازجمله مأموریت‌های او می‌توان ترور «شهید عماد مغنیه» از فرماندهان نظامی شناخته‌شده جنبش مقاومت حزب‌الله و همچنین ترور «اسامه بن‌لادن» سرکرده گروه تروریستی القاعده را نام برد.

آیت‌الله مایک در طول زمان حضورش در این دفتر کاملا به طور مخفیانه کار می‌کرد و حتی زمانی‌که نقش‌های مهمی در هدایت نیرو‌ها را برعهده داشت نیز در خفا به سر می‌برد.

سازمان جاسوسی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا نیز به طور کلی از نقش او، هویتش و فعالیت‌هایش صحبتی نمی‌کند. البته این نهاد آمریکایی همواره او را به عنوان افسری یاد می‌کند که بیشترین نقش را در تضعیف القاعده داشته است.

همچنین به این دلیل که سازمان سیا تاکنون هیچ جزئیاتی از هویت، شخصیت و نقش مایکل دی‌آندریا در این سازمان منتشر نکرده است، آنچه که تاکنون درمورد او در رسانه‌ها منتشر شده، تنها از زبان افرادی است که به شرط افشا نشدن نامشان جزئیاتی را از زندگی شخصی و کاری او در اختیار قرار داده‌اند. حتی نام او نیز، اگر واقعی باشد، تا پیش از انتصابش به عنوان رئیس مرکز رسیدگی به امور ایران، برای رسانه‌های آمریکایی ناشناخته بود.

پیشتر از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۲ (۱۳۸۵ تا ۱۳۹۱) آیت‌الله مایک مدیر مرکز مبارزه با تروریسم سیا بود و او را با نام گوچک «راجر» خطاب می‌کردند. رسانه‌های آمریکایی نیز او را به عنوان "نامرئی‌ترین" افسر اطلاعاتی سیا می‌شناسند و می‌گویند حدود ۶۰ سال سن دارد. همچنین گفته می‌شود او اعتیاد شدیدی به نیکوتین و استفاده از تردمیل دارد و جالب‌تر آنکه مسلمان است!

از طرفی گفته می‌شود که مایکل دی‌آندریا در ایالت «ویرجینیای شمالی» آمریکا به دنیا آمده است و چندین عضو خانواده او در ۲ نسل گذشته این خانواده از اعضای سیا بودند. وی در سال ۱۹۷۹ (همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی ایران) در زادگاهش به استخدام سیا درآمد و در یکی از کمپ‌های آموزشی سیا در این ایالت مشغول یادگیری تاکتیک‌های اطلاعاتی شد.

برخی منابع خبری به نقل از همکاران او می‌گویند در اتاق او مهر یا سجاده‌ای برای نماز خواندن وجود ندارد، اما بار‌ها در دست او تسبیح دیده شده است! همچنین گفته می‌شود او در عین حال که از لحاظ اطلاعاتی خبرگی خاصی دارد، در محل کارش بسیار پرخاشگر است و در مجموعه سیا کمتر کسی ترجیح می‌دهد برای او کار کند.

البته گفته می‌شود اکنون با بازنشستگی او احتمال دارد هویت این شخص آشکار شود و مباحث بیشتری درباره ماهیت کار‌های او که همواره نهان بود، مشخص شود./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار